ÍVES CSODÁK




Az emberek új dolognak tartják, bár már évek óta piacon van az íves konyha. Leginkább nagyobb térben mutat jól, de átgondolt tervezéssel kisebb konyhákban is alkalmazható.






Számos gyártónak van manapság íves ajtófrontú modellje, így nem nehéz rátalálni, ha az ember egy kicsit utána néz. Anyagát tekintve az ajtófrontok festett, fóliázott, vagy fúrnérozottt MDF-ből készülnek. Az MDF igen nagy előnye a tömör fával szemben, hogy könnyebben megmunkálható és ív tekintetében időtállóbb is.


Ha igazán minőségi bútort szeretnénk, olyan gyártót válasszunk, ahol kidolgozott az egyes elemek csatlakozása és elkerülhető az éles törés a bútor vonalvezetésében. Érdemes figyelni az egyes kiegészítők milyenségére is, mint például a lábazatra, vagy a fogantyúra. Nagyon el tudja rontani az összképet, egy formát nem követő lábazat, vagy egy rosszul megválasztott fogantyú.

Fogantyú tekintetében ennél a vonalvezetésnél a legjobb, ha egyáltalán nincs. Ekkor egy úgynevezett "push open" technikával lehet az ajtókat és a fiókokat kinyitni.


























 

Negatív és pozitív ívek váltakozásával izgalmassá, mégis letisztulttá válik a konyha. 
 





 














Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése