Francia lakberendezés -álom luxus kivitelben


A francia lakberendezést a többség túl romantikusnak, nőiesnek találja, és épp ez teszi sokak számára oly vonzóvá! Mondjon bárki bármit, a francia stílus a kényelem, a luxus és elegancia megtestesítője.

- nagy belmagasság,
- világos, púderhatású színek,
- antik dísztárgyak,
- romantikus, nőies vonalú bútorok,
-gazdagon díszített enteriőr, aranyozott, ezüstözött dísztárgyakkal,
- restaurált darabok előszeretett használata, minden bútortípusnál,
-drága hatást keltő, puha textilek, selyemfényű ragyogással (bársony, selyem, szatén)

Ha a francia lakberendezés felé húz a szívünk az alábbi pár lépést követve kellemes, stílus-hű enteriőrt teremthetünk otthonunkban.

1. Válasszunk a hideg és a meleg színárnyalatok közül, hogy melyik illik leginkább hozzánk és csak arról a palettáról válogassunk. Ne keverjük az aranyat és az ezüstöt a dekorációkban. Ha csak az egyiket használjuk, máris van egy jó alapunk. Az aranyhoz ugyanis a sárgásabb árnyalatok passzolnak, míg az ezüsttel a hidegebb színek mutatnak jól.




















































2. Hajlamosak vagyunk megfeledkezni, hogy a francia stílus valóban egy könnyed, nőies vonalat képviselő stílus. Ne rontsuk el azzal, hogy túl sok erős, sötét színeket használunk, mert nyomasztó hatást idézünk elő, ami egyúttal csúnya is lesz! Ennek a stílusnak pont a finomság a lényege, én úgy nevezem púder-hatás. Használhatjuk a fehér és a krém árnyalatait, a púderkéket , penész zöldet, a barack és a rózsaszín világosabb árnyalatait. Íme, pár színösszeállítás.















































3. Ha a színekkel megvagyunk, nézzük a formavilágot. Ha csak nem akarunk musée-ben élni mindenképpen törekedjünk a harmóniára és bár a francia stílus néha túlzásokba esik bútorok tekintetében, ne vásároljuk fel minden utunkba akadó antikvárium kínálatát, mert nincs rá szükség!  Szerintem keveseknek kell bemutatni a barokkot. Gyakorlatilag bármely rococo jellegekkel bíró bútor jól mutat ebben a stílusban. Nem kell egyből egy méreg drága darabra gondolni, csak azért mert régi. Nagyon sok olyan cég van, aki a régi darabokat felkutatja, restaurálja, majd értékesíti azokat, legtöbbjük új arculatot is kap, megőrizve régies jellegét. Ezektől se ijedjünk meg!  Itt nem elképesztő összegekre kell gondolni. Magunk is megvehetünk egy-egy lestrapált, antik darabot piacon és felújíttathatjuk, hogy úgy nézzen ki mintha most készült volna. Igazi időutazás az ilyen kaland, látni, milyen volt és milyen lett. A bátrabbak, akár saját kezűleg is rendbe hozhatják a bútorokat.











































4. A francia stílusnál törekedjünk a minőség és a luxus látszatára. Ha néhány drágának tűnő darabot helyezünk a középpontba, máris biztosak lehetünk a sikerben. Egy hangsúlyos csillár, vagy egy szépen díszített gyertyatartó mégis figyelemfelkeltő lehet, ha a szobába lépünk.



5. Ne feledjük el, hogy ez is, mint minden más stílus, személytelen, mindaddig, amíg magunkévá nem tesszük, azzal, hogy belevisszük a személyiségünket!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése