KÖRNYEZETBARÁT DESIGN KANDALLÓK





Olasz tervezés alapján készült bio kandallókra bukkantam! Kimondottan környezetbarát, nem termel füstöt, így még kémény sem kell a beépítéséhez!






A titok a bioetanol, ami nem csak, hogy fűtőértékében megegyezik a fekete kőszénnel, de épp olyan kellemes hangulatot biztosít a szobában, mint egy hagyományos égésterű kandalló! A Walney cég termékei különböző formában és 200 színben kaphatóak!
A bioetanol biológiailag megújuló energiaforrások (növények) felhasználásával készül.
 








A bioetanol gyártásának alapanyaga általában vagy magas cukortartalmú növény (például cukorrépa, cukornád) vagy olyan anyagot tartalmazó növény, melyet kémiai-biológiai reakciók sorozatával cukorrá lehet alakítani (például keményítőtartalmú növények: kukorica, búza, burgonya stb., vagy cellulóz tartalmú növények: fa, fűfélék, gabonaszárak, szalma).
A bioetanol égésekor szén-dioxid és vízgőz keletkezik, ez az oka annak, hogy a bioethanol kandallók nem igénylik kémény kiépítését. További előny, hogy a hagyományos kandallókkal ellentétben nem szárítják a levegőt, nem keletkeznek kellemetlen szagok és sem korom, sem pedig pernye nem képződik az égés közben, ezért a kandalló és környezete is tökéletesen tiszta marad.
Az alkohol égésének képlete: C2H5OH + 3 O2 → 2 CO2 + 3 H2O


forrás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése