ÉTTEREM ARCULATTERVEZÉS

Egy étterem átalakítása nagyon nagy feladat! De kis odafigyeléssel és előrelátással komoly pénzeket lehet megtakarítani.
Az alábbi étterem tulajdonosai, egy nagyon kedves házaspár, útmutatást kértek, hogyan lehetne éttermük hívogatóbb a vendégek számára. Az alapkoncepció itt is a kevesebb-több elvet követte. Meghagyva minden funkciót a maga helyén, csak a helység dekorálására, a színek és formák összhangjára törekedtünk.

ELŐTTE

 

A sötét fa falborítást eltávolítva, látványosan kivilágosodott és tágasabb lett a tér. A kockás, színes abroszokat és függönyöket, egy egyszerű natúr, fehér anyagra cseréltük, így jobban érvényesülnek a sötét bútorok. A székek egységes, halványkék virágokkal díszített textilből kaptak párnahuzatot. Ez az anyag és színvilág több helyen is visszaköszön. 




UTÁNA 









A bárpult nyomasztóan sötét volt, kialakítása pedig összenyomta az amúgy nagy teret. Így itt is megszűnt a sötét fa burkolat, helyébe a manapság egyre több helyen alkalmazott bontott téglával lett kialakítva a teljes bárpult.














Elképesztő, hogy csak a textilek megváltoztatásával, mennyivel világosabbak és hívogatóbbak lettek a boxok. 









































A pincérek munkáját megkönnyítve külön helyet kaptak a felszolgálási kellékek. A kis kredenc szépen illeszkedik a térbe, színe pont a felcsiszolt hajópadlóéval megegyező. Itt is le lett bontva a sötét fa falburkolat. Helyét krém színre festett fal váltotta fel.






A teljes bárpult megváltozott kívül, de belül, az összképet nem megzavarva, megmaradtak az elengedhetetlen kellékek, mint például a hűtő, vagy a mosogató. A polcok és a pult pedig egységesen tömör fából készültek el.





 
A faliképeket, legtöbb helyen kisebb polcokra helyezett, összeválogatott tárgyak váltották fel, mint például ez a régi vasaló és a tulajdonos által feketére festett kis mozsár.





















A székek párnájánál alkalmazott halvány kék és zöld színű anyagból képzőművész készített angyalt. Ez a színösszeállítás több helyen megjelenik szárított növényekből készült kompozíciókban is.













A étterem központi részén helyet kapott egy régi bicikli, egy kisebb renoválást követően. Úgy gondolom ez megteremtette azt az barátságos hangulatot, ami az eredeti elképzelésben szerepelt. Egy kicsit franciásan elegáns, egy kicsit falusian egyszerű. Valahol a kettő között megszületett a végeredmény.
































Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése