Rock ’n roll Mademoiselle

Lenny Kravitz és Philippe Stark találkozása




Minden évben a Salone del Mobile-vel érkezik Milánóban a tavasz, a design szerelmesei nagy örömére.
Itt mutatkozott be az olasz Kartell cég legújabb kollekciója a "Kartell Goes Rock".
A kísérletező kedvű cég híres sztártervezői által újragondolt bútorairól, így nem meglepő, hogy idén egy világhírű design ikon, Philippe Stark és egy világhírű rocksztár Lenny Krevitz közös munkájával örvendeztették meg a közönséget.
A középpontban a Stark által 2003-ban tervezett Mademoiselle szék áll. Az eredeti összeállítás játékos vonalvezetésű és egyértelműen nőies jegyeket visel magán, mind a színeket, mind az anyagokat tekintve.
Ehhez képest berobbant a képbe Lenny Kravitz és férfias, rockos ruhába öltöztette, úgy is mondhatjuk saját képére formálta a székeket. A hatféle összeállítás között megtalálható műszőrme, piton kígyóminta, szőtt textil és bőr is. Emellett a szék eredetileg átlátszó anyagból készült lábait is megváltoztatták némelyik darabon, sötétre színezve a műanyagot.
Kravitz a tervezésnél teljesen szabad kezet kapott Starktól, aki csak véleményezte a terveket, megbízva tervezőtársa tehetségében.
A végeredmény: Az haute couture találkozása a rock and rollal.

Kevesen tudják Lenny Kravitz-ről, hogy saját design cége van és már több nagyobb projekttel is büszkélkedhet. Ez az első bútor, ami a nevéhez fűződik, de 2005-2006 között a Swarovskinak tervezett lámpáival már elismerést szerzett, mint tervező.

forrás



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése