Ötleteket szeretnénk kis tetőtéri lányszoba berendezéséhez

A segítségét szeretném kérni lakberendezéssel kapcsolatban. Ez a szoba, egy lányszoba lenne, 7-éves lányomnak a szobája. Olyan pici és rossz a szoba, hogy nem nagyon tudjuk elrendezni a bútorokat. 3,5x2,5-es tetőtéri szoba. Egy ágyat egy ruhásszekrényt és egy vagy két fiókos szekrényt szeretnénk elhelyezni benne, esetleg egy íróasztalt. TudnA ötletet adni? nagyon köszönöm!!!!! Zoltán
 
tetőtéri kis lányszoba
Szabó Kitti lakberendező válasza:
 


Kedves Zoltán!
Az ilyen adottságú szobát, nagy körültekintéssel kell berendezni, bár még így is több lehetőség van. A komód jó megoldás, mert az alacsonyabb bútoroktól átlátható lesz a szoba.
1; Az ágyat, mivel ez a legnagyobb felület, az ajtótól legtávolabbi sarokba javasolnám, a hosszabbik fallal párhuzamosan. Sajnos nem tudom, mennyi hely van az ablakkal szemközti falon, de én oda javasolnám a magas szekrény elhelyezését, mert a hosszanti falon túlzottan nagy árnyékot vetne a szobára! Az egyik komódot is itt helyezném el mellette. A komód felett érdemes polcokat felrakni a falra, mert azok könnyebben követni tudják a ferde fal vonalát. Az íróasztalt mindenképpen érdemes a hosszanti falra tenni, az ablakhoz közel, hogy természetes fényt kapjon. Az íróasztal és az ajtó közé lehet a második komódot berakni. Arra figyeljenek, hogy ez a két bútordarab, ne legyen túl mély, mert a szoba nagyon keskeny!
tetőtéri kis lányszoba berendezéséhez lakberendezési ötletek 1
2; A másik esetben, ha az ágyat az ablak alá helyezzük, nagyobb terek hagyunk, hogy a kislány játszhasson a szobában. Ebben az elrendezésben a ferde fal alatt végig rakhatunk komódokat és kis szekrényeket, ha pedig a magasság engedi, akkor még egy sor polcot is. Ennél az elrendezésnél, kevésbé tesz ránk csőszerű benyomást a szoba. Így a hosszanti falra kerülhet a magas akasztós szekrény, de hogy ne legyen nyomasztó a hatása, mindenképpen legyen világos színű!
tetőtéri kis lányszoba berendezéséhez lakberendezési ötletek 2



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése