Minden kezdet nehéz 2.

Gondolkozzunk előre...

Beköltözés előtt lakásfelújítás! Ilyenkor szoktak kapkodni az emberek ahelyett, hogy szánnának egy kis időt a tervezésre! Sürget a kőműves, jönne az asztalos, csenget a festő és az ember azt sem tudja hová kapjon hirtelen!


Előre kell tervezni! Épp azért, hogyha a villanyszerelő megkérdezi hová rakjon konnektort és villanykapcsolót, hirtelen eszünkbe jusson az összes gép, amit használni szeretnénk, az összes lehetséges hely ahonnan szeretnénk működtetni a mennyezeti lámpát és az összes hely ahová rejtett világítást terveztünk. Nagyon bosszantó tud lenni, amikor festés után döbbenünk rá, hogy a megálmodott falikarról az ágy felett le kell mondanunk, mert nem lett kialakítva a kiállása. Vagy választhatjuk, hogy drága pénzért ezek után vésetjük ki a falat és festetünk újra! Ez csak egy, a bosszantó dolgok közül, melyek elkerülhetőek, ha előre gondolkodunk!
Egy lakberendező többek között abban tud segíteni, hogy az ilyen és ehhez hasonló gondoktól minél inkább megkíméljük magunkat, egy olyan stresszes időszakban, aminek már a legelején azt kívánjuk bár már a végén tartanánk!

Ha megterveztetjük a helységeket, látványterv és falnézet formájában látjuk az összeállításokat, így mindenre fel tudunk készülni!

Anett is tartott tőle, hogy valami nem úgy fog sikerülni, ahogy elképzelte, így több egyeztetést követően, amikor már az alapkoncepció összeállt, minden helyégre külön elkészítettem a kiállási rajzokat, amik alapján a szakemberek dolgozni tudnak!

Íme két rajz!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése